2-3 dages levering - direkte fra leverandør.

Sådan finder du de solbriller, der klæder din ansigtsform!

Når du skal udvælge dig sommerens solbriller, skal du faktisk tage højde for en del forskellige faktorer. Vil du have et par solbriller der passer dig helt perfekt, skal du ikke kun tænke på hvilke solbriller du synes er pæne, og hvad moden er osv. Ofte ser de nemlig slet ikke rigtige ud på dig, når du så endelig får dem på. Samtidigt klæder de måske din veninde eller mor rigtig godt.

Dette kan skyldes jeres forskellige ansigtsformer. Faktisk kan din ansigtsform have stor betydning for, hvilke briller der klæder dig.

Det kan netop derfor være en rigtig god idé at tage din ansigtsform med i overvejelserne, når du leder efter sommerens nye accessories.

 

Find din ansigtsform

Før du overhovedet kan gå i gang med at shoppe efter et par solbriller, skal du selvfølgelig kende din ansigtsform. Det kan være ret svært at vurdere, hvis du ikke ved helt præcist hvordan man gør det bedst.

Det første du skal gøre, er at fjerne alt dit hår fra ansigtet, og samle det i nakken. Man skal kunne se hele dit ansigt. Derefter skal du tage en læbestift, lipliner, et oliekridt eller lignende, og stille dig foran et spejl. Du skal stå i en arms længde, således at du godt kan nå spejlet med dine fingre. Så skal du, mens du ser lige i spejlet, tegne langs kanten af dit ansigt på spejlet med læbestiften du har i hånden. Nu har du et outline af dit ansigt, som du kan bruge til lettere at vurdere formen.

Du kan selvfølgelig ikke forvente, at dit ansigt er formet fuldstændigt som en cirkel eller trekant. Du skal i stedet være fokuseret på, hvor dit ansigt er bredest, og hvor det er smallest. Det er nemlig dette der definerer de forskellige ansigtsformer. Her i artiklen vælger vi at arbejde med de 4 primære ansigtsformer, da det er alt du behøver, når du skal købe dig et par solbriller.

 

De 4 ansigtsformer

Det ovale ansigt: Din kæbe er ca. Lige så bred som din pande, og dit ansigt er længere end det er bredt. Derudover er dine kindben en anelse bredere end resten af ansigtet. Dette bliver rent teoretisk betegnet som den “optimale” ansigtsform. Dette betyder ikke, at du er mere eller mindre køn, hvis du ikke har denne ansigtsform! Grunden til, at det ovale ansigt er mest optimalt er, at det ofte virker meget afbalanceret og symmetrisk.

Det runde ansigt: Hvis dit ansigt overordnet set er ca. Lige så bredt som det er langt, og din kæbe derudover er ca. Lige så bred som din pande, så har du sandsynligvis en rund ansigtsform. Ofte har du også fyldige kinder eller høje kindben, som giver dig fylde i midten af ansigtet.

Det trekantede ansigt: Hvis din hage/kæbe er smallere end din pande og dine kindben er, og dit ansigt er længere end det er bredt, så har du sandsynligvis et trekantet ansigt. Her er din pande det bredeste i dit ansigt.

Det firkantede ansigt: Hvis din kæbe er stærk og markant og samtidigt er ca. Samme bredde som din pande og dine kindben, har du nok et firkantet ansigt. Dit ansigt har altså nogenlunde den samme bredde hele vejen.

 

De perfekte solbriller

Når du har fundet din ansigtsform, kan du begynde at se på, hvilke slags solbriller der klæder din ansigtsform bedst. Generelt skal du tænke på, at du skal vælge solbriller der komplimenterer din ansigtsform, og får den til at virke så oval som muligt. Altså et par solbriller der “afbalancerer” dit ansigt en anelse. Det betyder også, at alle solbriller i teorien klæder dém med ovale ansigter. Dette gælder dog nogle gange ikke helt i virkeligheden, da man også skal tænke lidt på ansigtstrækkene, frisure osv.

Til dig med rundt ansigt: Det runde ansigt er meget lig det ovale, blot en anelse kortere. Derfor kan de med rundt ansigt også bære en del forskellige solbriller. Det eneste du virkelig skal være påpasselig med at investere i, er runde solbriller, da disse kan fremhæve den runde form for meget. Se i stedet efter solbriller der er mere skarpe og firkantede, til at afbalancere det bløde og runde i dit ansigt.

Til dig med trekantet ansigt: For at afbalancere et trekantet ansigt er det en god idé at lede efter solbriller der fylder mest i bunden, ikke i toppen. Et godt eksempel på dette er de klassiske aviators. Solbriller der er flade øverst og fyldige nederst i glasset er også gode. Et eksempel på dette er disse balmain solbriller. Med denne type solbriller tilfører du noget fylde til den nederste halvdel af dit ansigt, hvilket er rigtig godt for netop denne ansigtsform. Et eksempel på et par skarpere solbriller, der ikke er helt firkantede, er disse flotte solbriller fra guess.

Til dig med firkantet ansigt: Du skal fokusere på solbriller der ikke bliver for kantede og firkantede i deres form, da dette kan komme til at fremhæve din ansigtsform i stedet for at afbalancere den. Led derfor efter solbriller i bløde, afrundede former, der kan bløde dit ansigt lidt op. En rigtig trendy solbrille der passer godt til det firkantede ansigt er disse runde Vespa Solbriller.

 

Det er bare retningslinjer

Det er vigtigt for os at understrege, at teorien om ansigtsformer kun er retningslinjer, der er ment til at hjælpe dig med at finde de solbriller, der klæder dig bedst. Din ansigtsform skal ikke fungere som en begrænsning for, hvilke briller du må have på. Se det i stedet for som en forklaring på, hvorfor nogle solbriller klæder dig, mens andre ikke gør det. Selvfølgelig er det også vigtigt at dit valg af solbriller passer din stil og smykkevalg.

Derudover er det ikke sikkert, at metoden fungerer lige godt for alle. Det er trods alt bare en simpel fremgangsmåde, der behandler ansigtet som en geometrisk figur (hvilket det jo ikke er i virkeligheden), og ikke tager højde for ansigtstræk og andre faktorer.